Hoe gaan wij te werk?

Vanaf 1 januari 2006 is het mogelijk om zonder een verwijzing of specialist direct naar een fysiotherapeut toe te gaan. Als er dus sprake is van klachten aan het bewegingsapparaat dan kunt u direct een fysiotherapeut raadplegen. In sommige gevallen is er wel een verwijzing nodig. Dit geldt bijvoorbeeld bij behandelingen die aan huis worden gegeven of bij chronische indicaties, zoals een nieuwe heup/knie of COPD. Twijfelt u of u een verwijzing nodig heeft, vraag dit dan even na tijdens de eerste intake

Eerste consult

In het eerste consult zullen wij starten met een screening. Dit houdt in dat wij door middel van een aantal vragen beoordelen of uw klacht past binnen het behandelprofiel van een fysiotherapeut. Als dit niet het geval is sturen wij u terug naar de huisarts, als dit wel het geval is zullen wij starten met een uitgebreider vraaggesprek en een fysiotherapeutisch onderzoek.

In de meeste gevallen proberen wij een consult in te plannen voor een uur. Dit heeft als voordeel dat er in eerst goed naar uw klachten kan worden gekeken en dat er direct gestart kan worden met het besproken behandelplan. De fysiotherapeut zal altijd eerst met u het behandelplan bespreken.

Wat is nog meer handig om te weten?

  • Neem bij het eerste consult altijd een ID-bewijs, paspoort of rijbewijs mee. Dit hebben wij nodig voor de identificatie
  • Houd er rekening mee dat u in sommige gevallen uw t-shirt of broek uit moet trekken tijdens het onderzoek. Dit om uw klacht zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken.
  • Bij oefentherapie is het handig om sportkleren aan te trekken en een handdoek mee te nemen.

Advies nodig? Raadpleeg dan snel een van onze fysiotherapeuten en maak direct een afspraak. 

 

Website door: