Binnenkort : Dry Needling bij SPORTCITY Living Well

Wat is Dry-Needling?
Bij veel lichamelijke klachten spelen spierknopen of de zo geheten triggerpoints een rol. Een triggerpoint is een pijnlijke plek / knoop in een spier, die zorgt voor pijn en een verminderde bewegingsmogelijkheid in de spier. Deze knopen kunnen de oorzaak zijn dat jouw spieren niet meer uit zichzelf ontspannen en zo de oorzaak van jouw klachten zijn of juist deze in stand houden.Tijdens de behandeling gaat de fysiotherapeut op zoek naar deze pijnlijke punten en prikt deze aan met een accupunctuur naaldje.

De werking van Dry-Needling is 3-ledig:

1. Ontspanning:
De spier spant zich kort aan om daarna te ontspannen. De spier wordt als het ware gereset. Dit gebeurd door korte spiercontracties, genaamd twitches.

2. Pijndemping:
Het brein registreert de prikkel van de naald en maakt pijn dempende stoffen aan. Door het ontspannen van de spier komt de lokale bloedtoevoer weer op gang.

3. Verbetering mobiliteit:
Door de vermindering in spierspanning kan de spier en het gewricht waar de spier een functie over heeft, weer beter bewegen.

Dry-Needling kan gevoelig zijn, maar dat is meestal van korte duur. Na afloop kan er sprake zijn van een beurs/spierpijn gevoel in de geprikte regio. Dit gevoel kan 2-3 dagen aanhouden waarna het vervolgens wegtrekt. 

Tijdens dit consult beantwoordt onze fysiotherapeut uw eerste vragen rondom uw klachten/pijn en adviseert hij de juiste behandelmethode. Vul uw gegevens in en klik op verzenden. Onze fysiotherapeut neemt binnen 1 werkdag contact met u op om uw eerste vragen te beantwoorden.

Maak nu direct jouw afspraak bij SPORTCITY Living Well Fysiotherapie Gorinchem

 

Website door: